دعاوی ملکی

یکی از شایع ترین دعاوی که در محاکم دادگستری ما مطرح است دعاوی ملکی است که نیاز به تخصص دارد متاسفانه بسیاری از افراد جهت احقاق حق خود بدون گرفتن مشاوره از وکیل اقدام به طرح دعوی مینمایند و سال ها پله های دادگستری را بالا و پایین رفته و به نتیجه مطلوب خود نرسیده و در نتیجه نا امیدانه پرونده خود را رها کرده و تنها یک هزینه دادرسی بالا بروی دست آن ها می ماند ما در این گفتار تلاش خود را کرده تا اطلاعات کافی را جهت اقامه این دعاوی به خوانندگان محترم سایت ارائه داده و همچنین نکات مهمی را در زمان خرید و فروش املاک . اما توصیه میکنیم که جهت طرح دعوا حتماً به یک وکیل دادگستری وکالت داده یا حداقل  قبل از  هر اقدامی از یک وکیل مشاوره دریافت نمایید.

نکات مهم در خصوص خرید و فروش املاک

1-یکی از مهمترین اصول در تنظیم هر قراردادی از جمله خرید و فروش املاک احراز هویت هریک از خریدار و فروشنده است حتماً در مبایعه نامه تنظیمی شماره ملی طرفین نوشته شود و اصول مدارک هویتی هریک از طرفین اخذ گردد و ملاحضه گردد ، در بسیاری از موارد در دادگاه ها مشاهده شده است که هریک از خریدار و فروشنده در زمان طرح دعوا علیه یکدیگر به دلیل جعلی بودن مدارک  با مشکل مواجه شده و حتی موجب شده است تا اشخاص به حق و حقوق نرسیده بنابراین حتماً قبل از امضاء مبایعه نامه از اصالت مدارک هویتی طرف مقابل خود اطمینان حاصل نمایید.

2-مورد دیگری که باید توسط خریدار در زمان انعقاد مبایعه نامه رعایت گردد ذکر زمان تحویل مورد معامله است و تعیین وجه التزام در صورت تاخیر فروشنده در تحویل مورد معامله است متاسفانه بسیاری از خریداران محترم در زمان انعقاد قرارداد به دلیل نداشتن اطلاعات کافی اقدام به تعیین مدت تحویل و تعیین وجه التزام ننموده و به همین دلیل در زمان طرح دعوا با مشکلات بسیاری مواجه شده اند.

3-مورد دیگری که باید توسط فروشندگان محترم رعایت گردد ایجاد شرط فسخ برای خود در صورت عدم تادیه ثمن توسط خریدار است ، متاسفانه یکی از مواردی که توسط فروشندگان محترم مورد توجه قرار نمی گیرد اسقاط کافه خیارات در مبایعه نامه های مشاوران املاک است که بصورت پرینت شده و آماده در تمامیه مبایعه نامه ها موجود است که همین متن کوچک باعث ایجاد ضرر و زیان فروشندگان می شود که نتوانند ملک خود را دوباره از خریداران بد عهد بگیرند لذا توصیه می شود که حتماً شرط فسخ در صورت عدم پرداخت ثمن توسط خریداران در مبایعه تنظیمی قید نمایید.

4-مورد دیگری که باید توسط خریداران در قراردادهای تنظیمی قید گردد ذکر زمان انتقال رسمی سند ملک به نام خریدار ملک است و تعیین وجه التزام در صورت امتناع فروشنده از انجام این تعهد است عدم ذکر وجه التزام باعث می شود تا در صورت طرح دعوی توسط خریدار هیچ خسارتی توسط فروشنده به خریدار پرداخت نگردد.

5-خریداران محترم باید در زمان تنظیم مبایعه نامه این مورد را مورد توجه قرار دهند که ثمن قرارداد را تنها به حساب فروشنده ملک واریز نمایند تا از بوجود آمدن مشکلات در آینده برای خود جلوگیری نمایند بسیار دیده شده است که افراد اقدام به انتقال وجه به حساب دیگر غیر از حساب فروشنده که توسط او معرفی شده است واریز می نمایند که همین امر باعث ایجاد مشکلات حقوقی در آینده   برای خریداران محترم می شود.

دعاوی ملکی حقوقی

یکی از دعاوی شایع در محاکم دادگستری دعاوی ملکی حقوقی است که زمان بسیاری از شعب در خصوص صدور حکم برای این دسته پرونده ها اختصاص می یابد دعاوی ملکی را می توان به دعاوی ملکی کیفری و ملکی حقوقی تقسیم نمود ما در این گفتار سعی بر این داریم تا انواع دعاوی ملکی حقوقی را برای خوانندگان محترم سایت احصاء نماییم.

1-یکی از شایع ترین این دعاوی دعوای الزام به تنظیم سند رسمی است که متاسفانه بعد از انعقاد مبایعه نامه بعضی فروشندگان از انتقال سند رسمی مورد معامله امتناع می نمایند از دیگر توابع این دعوا می توان دعوای الزام به فک رهن  را نیز نامبرد و همچنین دعوای الزام به اخذ صورت جلسه تفکیکی است و دعوای الزام به اخذ پایان کار است. 

 2- دومین موردی که می توان در خصوص دعاوی ملکی به آن اشاره نمود دعوای مطالبه اجرت المثل است که این دعوا  زمانی مطرح می شود که شخصی بدون اذن و قراردادی در خانه شخصی سکونت نماید.

3- سومین موردی که باید به آن اشاره نمود و دعوای بسیار مهمی است دعوای فسخ قرارداد خرید و فروش ملک است که در صورت ایجاد حق فسخ هریک از طرفین می تواند اقدام به فسخ قرارداد نماید.

4- از دیگر مواردی که می توان در خصوص دعاوی ملکی حقوقی به آن اشاره نمود دعاوی مربوط به قانون روابط موجر و مستاجر سال 1356 است که از جمله دعاوی  این قانون می توان دعوای تعدیل اجاره بهاء یا تخلیه عین مستاجره و یا دعوای الزام به انتقال منافع را نامبرد ،  مستاجرانی که شامل این قانون می شوند باید نکات مهمی را رعایت نمایند که در آینده ای نزدیک تمامیه این نکات ذکر خواهد شد.

دعاوی ملکی کیفری

ممکن است در زمان خرید یک واحد  فروشنده ملک غیر را بدون اذن مالک آن به خریدار انتقال دهد که ممکن است فروشنده مال غیر جهت انجام این کار اقدام به جعل اسناد نماید. متاسفانه افراد زیادی در سطح جامعه ما سرمایه زندگی خویش با همین روش کلاهبرداری از دست داده . مرجع رسیدگی به این دعاوی دادگاه های کیفری می باشد که افراد مال باخته جهت احقاق حقوق خود ابتدا شکواییه با عنوان فروش مال غیر مطرح نموده و  تحقیقات در دادسرا شروع شده و سپس با صدور قرار جلب به دادرسی توسط بازپرس به دادگاه کیفری ارجاع می شود. توصیه ما به شما این است که حتماً قبل از خرید خانه یا فروش آن از وکیل دادگستری مشورت گرفته و کلیه اسناد لازمه جهت انتقال را به وی نشان داده تا با خیالی آسوده و به دور از هرگونه تنش انجام معامله نمایید.

Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *