سوالات متداول

سلام جناب وکیل ببخشید شما وکلا حق مصالحه و سازش با طرف دعوا را بدون اطلاع موکلش دارید؟

سلام ، وکلای دادگستری همواره به تلاش برای نیل به سازش و مصالحه میان موکل و طرف دعوا در حدود اختیارات تفویضی ملزم هستند که این مساله قبل از طرح دعوا و پس از آن را شامل می شود. اما پس از طرح دعوا صرفا در صورتی که اختیار حصول صلح و سازش در حدود اختیارات وکیل مندرج در وکالتنامه، به وکیل داده شده باشد، معتبر است و در هر حال وکیل ملزم و متعهد به رعایت مصلحت و حق و حقوق موکل است.

با درود و عرض ادب خدمت شما و ممنون از سایت خوبتون یک سوال داشتم اینکه آیا می توان بدون مراجعه به دادگاه و با توافق میان طرفین پرداخت مهریه را قسط بندی کرد؟

سلام خدمت شما دوست عزیز، حکم اول در پرداخت مهریه عندالمطالبه بودن آن است و چنانچه شرط خاصی پیش بینی نشده باشد، به محض مطالبه مهریه توسط زوجه، زوج مکلف به پرداخت همه آن و به صورت نقد است. اما بنا به تجویز قانون میتوان برای پرداخت تمام و یا قسمتی از مهریه زمان خاصی را مشخص کرد و یا اینکه می توان پرداخت آن را قسط بندی کرد که در این صورت زوج طبق توافق بعمل آمده مکلف به پرداخت مهریه خواهد بود.

سلام با عرض احترام خدمت شما ولی یک سوال برام پیش اومده امیدوارم که حمل بر بی ادبی بنده نکرده باشید اینکه چه طور وکالتنامه محضری را تنظیم کنم تا راه برای سوءاستفاده وکیل از آن وکالتنامه وجود نداشته باشد؟

سلام خدمت شما عزیز ، اولا بهتر است وکالت به صورت کلی و مطلق داده نشود و فقط به منظور انجام کار معین که خود شخص از انجام آن ناتوان و عاجز است تنظیم شود. همچنین اگر اطمینان کافی از وکیل وجود ندارد بهتر است که حتی الامکان از اعطای وکالت بلاعزل خودداری شود تا به محض اینکه وکیل اقداماتی علیه منافع موکل انجام داد موکل بتواند وی را عزل کند.

سلام سوالی داشتم اینکه آیا اگر خانم بنده که برای نگهداری پدر ش هفته ای سه روز نزد ایشان می رود که این مسئله باعث ایجاد مشکل برای من شده است. آیا به نظرتون ایشون چنین حقی دارند که از خانه و زندگی خود بزند و مرتب خانه را جهت نگهداری ایشان ترک کند؟

البته نگهداری از پدر و مادر امری پسندیده است. لیکن باید با اجازه شوهر و بدون ورود صدمه به خانواده انجام شود. بنابراین شما می توانید از دادگاه تقاضای الزام به تمکین همسرتان و یا منع ترک منزل به طور متوالی را مطالبه کنید هر چند از آنجایی که نیت ایشان خیر و پسندیده است بهتر از مسئله از طریق تفاهم و توافق حل و فصل شود.

سلام آقای طاهری ممنون می شوم به سوال بنده پاسخ دهید به نظرتون می شه برای اجاره دادن محلی از نظر کارشناس دادگستری استفاده کرد، تا اختلافی در مورد مبلغ اجاره بها پیش نیاد؟

با سلام خدمت شما، اصولا تعیین مبلغ اجاره بها با توافق میان موجر و مستاجر و برحسب عرف محل تعیین می شود و الزامی به اخذ نظریه کارشناس رسمی دادگستری نیست. اما در هر حال شما می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف محل ملک دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری برای تعیین مبلغ اجاره بها مطرح کنید.

برای اصلاح اشتباهی که در نوشتن به نام خانوادگی در شناسنامه رخ داده است، باید به دادگاه مراجعه کرد یا خیر؟

برای رسیدگی به این قبیل شکایات هیات های حل اختلاف در محل ادارات ثبت احوال وجود دارد که باید به آن هیات ها مراجعه کرد و نیازی به طرح دادخواست در دادگاه نیست. البته آرا این هیاتها در دادگاههای عمومی قابل اعتراض نیستند. بنابراین اصلاح شناسنامه در این خصوص در صلاحیت مراجع خاصی است که در خود اداره ثبت احوال تشکیل می شود.

سلام جناب طاهری اینجانب از شخصی طلبی دارم ولی اکنون او در خارج از کشور زندگی می کند. چگونه می توانم عليه او طرح دعوی کنم؟

سلام خدمت شما ،اصولا دعوا باید در حوزه قضایی محل اقامت خوانده مطرح شود و چنانچه خوانده در خارج از کشور زندگی کند، باید در محل اقامت موقت او در ایران طرح دعوا شود. اگر محل اقامت موقت هم نداشته باشد و هیچ مال منقولی نیز در ایران نداشته باشد می توانید دعوا را در محل اقامت خودتان مطرح کنید. هرچند که چنانچه در دعوا پیروز شوید حتما باید مالی از ایشان به دادگاه معرفی شود.

شخصی که مدیر عامل یک شرکت است پس از تنظیم صورتجلسه صاحبان سهام از سمتش برکنار شده و اسناد تعهدآوری را به ضرر شرکت امضا کرده است. آیا حقیقتا این اسناد اعتبار قانونی دارد؟

از نظر قانون همه تغییرات راجع به این شرکت از جمله تغییر در مدیریت و سایر ارکان شرکت باید به صورت کتبی به اطلاع اداره ثبت شرکتها برسد و مراتب در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به ثبت برسد و تا پیش از آن همه اقدامات مدیران سابق که به نام شرکت انجام داده اند، معتبر است، مگر اینکه شرکت اطلاع اشخاصی را که به استناد به این قانون ادعای حقی می کنند از تغییر نماینده یا مدیر خود به اثبات برساند.