وکیل انحصار وراثت

انحصار وراثت

مرگ اتفاقی است که برای هر فردی خواهد افتاد ، پس از فوت یک فرد از اعضاء خانواده اموال او بصوت قهری به وراث انتقال می یابد و این انتقال به همراه خود آثاری را به همراه دارد مانند تقسیم سهم الارث  ما در این گفتار قصد داریم تا اطلاعات کافی را جهت انحصار وراثت در اختیار شما خوانندگان محترم سایت وکیل طاهری قرار دهیم.

نکات کلیدی جهت انجام انحصار وراثت

انحصار وراثت در اصطلاح حقوقی به معنای معلوم کردن تعداد وراث متوفی توسط مراجع قضایی  می باشد مقررات مربوط به انحصار وراثت در قانون امور حسبی و قانون انحصار وراثت  مصوب سال 1309 آمده است.

در خصوص علت اخذ این گواهی باید گفت که وراث متوفی جهت انجام امور مربوط به وصیت متوفی و تقسم ترکه نیاز به این گواهی دارند.

اشخاص صالح جهت ارایه درخواست انحصار وراثت

وراث متوفی و تمامیه اشخاص ذی نفع که منفعتی از اموال متوفی داشته باشند می توانند تقاضای انحصار وراثت را ارائه دهند. حتی اگر یک نفر از وراث این درخواست را انجام دهد کفایت می کند.

برای انجام این درخواست مدارک ذیل مورد نیاز است

1-شناسنامه متوفی

2-گواهی فوت

3-شناسنامه وراث و خواهان

4-سند ازدواج 

پس از آماده شدن مدارک بالا فرد متقاضی طی یک دادخواست از شورای حل اختلاف محل فوت متوفی تقاضای صدور گواهی انحصار وراثت را می نماید.

تشریفات رسیدگی به درخواست انحصار وراثت، وکیل انحصار وراثت

پس از ارجاع پرونده به یکی از شعب شورای حل اختلاف با هزینه خواهان یکبار تقاضای انحصار وراثت در یکی از روزنامه های ملی یا محلی منتشر می شود و پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار در صورت عدم اعتراض بدون تشکیل جلسه رسیدگی شورای حل اختلاف اقدام به صدور گواهی انحصار وراثت می نماید.

یکی از مشکلاتی که ممکن است در زمان تقاضای گواهی انحصار وراثت ایجاد شود عدم ارائه مدارک هویتی از طرف یکی از وراث است که در این صورت شورای حل اختلاف اقدام به انجام استعلام از ادراه ثبت احوال خواهد نمود.

Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب