وکیل مهریه

مرد به هنگام اجرای صیغه ازدواج،مال معین یا چیزی که قائم مقام مال باشد را بر ذمه خود قرار می دهد که در صورت مطالبه زن باید آن را بپردازد و این حق ارتباطی با طلاق و نفقه ندارد چرا که به مجرد عقد زن مالک مهر می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید . با توجه به بالا بودن تعداد پرونده های مهریه در  مراجع قضایی ما را  بر این داشت که اطلاعات جامع و کاملی را در خصوص مهریه در اختیار شما خوانندگان محترم سایت قرار دهیم تا اگر در شرف ازدواج هستید یا قصد جدایی دارید اطلاعات کافی را در خصوص این نهاد حقوقی داشته باشید. 

انواع مهر در قانون

مهرالمسمی

مهری است که زن و شوهر قبل از انعقاد عقد نسبت به مقدار و میزان آن توافق نموده و آن را در عقد ذکر می کنند. تعیین میزان مهریه مطابق با ماده 1080 قانون مدنی منوط به تراضی طرفین است و محدودیتی در این خصوص در قانون تعیین نشده است.

توجه داشته باشید که چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد. تعیین وجه رایج به عنوان مهریه بیشتر در سالیان گذشته در کشور ما رایج بوده و در حال حاضر بسیار کم دیده می شود که وجه رایج به عنوان مهریه تعیین گردد اما در صورتی قصد تعیین وجه رایج به عنوان مهریه را دارید به این نکته توجه کنید که با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد باید مبلغ بیشتری را پرداخت نمایید که نکته باید مورد توجه آقایان در زمان تعیین مهر قرار گیرد.

مهرالمثل

اگر در زمان عقد راجع به مهریه توافق نشده یا اینکه مهریه نوعی تعیین گردیده که مطابق قانون نبوده،ولی عمل زناشویی بین زوجین رخ داده است در این حالت بر اساس عرف و عادت محل و وضعیت خاص زوجه مانند تحصیلات ، سن ، شغل مهریه ای هم شان زنان مشابه تعیین می گردد که به این نوع مهریه مهرالمثل گفته می شود.

مهرالمتعه

در نکاحی که دائم بوده و مهریه ذکر نشده یا شرط عدم مهر شده باشد ، زوج مهریه را به زوجه مطلقه خود با وجود عدم نزدیکی پرداخت می کند ، برای تعیین مهرالمتعه حال مرد از حیث غنا و فقر ملاحضه می شود.

نحوه وصول مهریه، وکیل مهریه

با توجه به اینکه سندنکاحیه جزئی از اسناد لازم الاجرا می باشد ، بنابراین زوجه می تواند حسب مورد از طریق اجرای ثبت یا دادگاه خانواده برای مطالبه مهریه اقدام نماید.

مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت

مطابق با ماده 2 آیین نامه اجرایی اسناد لازم الاجرا مصوب 1387 ، در خواست اجرای مفاد اسناد رسمی، در مورد مهریه و تعهداتی که در ضمن ثبت ازدواج و طلاق رجوع شده نسبت به اموال منقول و سایر تعهدات(به استثنای غیر منقول) از دفتری که سند را تنظیم کرده است و نسبت به اموال غیر منقول که در دفتر املاک به ثبت رسیده است از دفتر اسناد رسمی ننظیم کننده سند درخواست می شود . در این حالت زن قباله ازدواج خود را در دفتر خانه محل ثبت عقد ارائه و تقاضای صدور اجراییه نماید. سپس با اجراییه به اداره ثبت مراجعه و اجراییه به شوهر ابلاغ و بعد از انقضاء مهلت قانونی برای پرداخت دین ، زوجه می تواند توقیف اموال شوهر را تقاضا نماید یا در صورت عدم دسترسی ، ممنوع الخروجی شدن وی را از کشور تقاضا کند.

مطالبه مهریه از طریق دادگاه

زوجه می تواند با رائه دادخواست حقوقی از دادگاه ویژه خانواده مهریه خود را مطالبه نماید و هم زمان تقاضای توقیف اموال همسرش را نیز بنماید در صورت ناتوانی زوجه از پرداخت هزینه دادرسی وی می تواند دادخواست اعسار از پرداخت هزینه دادرسی را به پیوست دادخواست مهریه ارائه دهد که دادگاه بدواً به این خواسته رسیدگی و سپس به خواسته اصلی بپردازد. اما نکته اصلی که خانم ها باید آن را بدانند این است که جهت مطالبه مهریه خود ابتدا باید از طریق ادراه ثبت اقدام نمایند و در صورت عدم موفقیت در وصول طلب خود سپس از طریق طرح دعوی از طریق دادگاه مهریه خود را مطالبه نمایند. حتما قبل از هرگونه اقدام جهت مطالبه مهریه خود با یک وکیل متخصص مهریه مشورت نمایید تا شما را از تمامی نکات این دعوا آگاه نماید و طول مسیر را برای شما روشن کند تا بتوانید به حقوق خود دست یابید.

توصیه ما به شما این است که قبل از جاری شدن صیغه ازدواج با یک وکیل خانواده مشورت نمایید تا شما را نسبت به حقوق خود در خصوص عقد ازدواج آگاه نماید بسیاری از افراد چه زن و چه مرد به دلیل عدم آگاهی از حقوق خود در امر ازدواج با مشکلات بسیاری روبرو شده اند پس جهت جلوگیری از مشکلات آتی حتما با یک وکیل خانواده مشورت نمایید.

Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب