دعاوی کیفری

اگر مشکل قضایی پیدا کرده باشید و به مراجع قضایی مانند دادگاه یا دادسرا مراجعه کرده باشید  یا یکی از دوستان یا اقوام شما با مشکلات قضایی روبرو شده باشد قطعا شنیده اید که موضوع دعوا حقوقی است یا کیفری ، با وجود اینکه ممکن است این دو واژه را بارها شنیده باشید ممکن است تفاوت دعوای حقوقی و کیفری را ندانسته و اطلاعاتی در خصوص این دعوا نداشته باشید. در سری مقالاتی که در این بخش ارائه خواهیم داد قصد داریم اطلاعات کافی را در خصوص این دو دعوی به شما داده و قدمی در جهت حل مشکلات شما برداشته باشیم.  

دعاوی کیفری

جهت آشنایی بهتر شما با دعاوی کیفری ابتدا تعریفی از جرم مطابق با قانون مجازات اسلامی به شما ارائه خواهیم داد تا فهم دقیق تری نسبت به مسائل کیفری پیدا کنید مطابق با ماده 2 قانون مجازات اسلامی جرم عبارت است از هر رفتاری اعم از فعل و ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می شود بنابراین هر رفتاری که قانون گذار تعیین نماید جرم محسوب می شود مانند تغییر کاربری اراضی که قانون گذار مطابق با ماده 1 قانون تغییر کاربری اراضی این عمل را  جرم محسوب نموده است . یکی از بیشترین دعاوی که در محاکم دادگستری ما رایج است دعاوی کیفری می باشد که ممکن است ناشی از یک فعل مانند ضرب و جرح باشد یا ناشی از یک ترک فعل مانند ترک انفاق باشد. مرجع رسیدگی به دعاوی کیفری به سه دسته تقسیم می گردد دادگاه کیفری 2 دادگاه کیفری1 و دادگاه انقلاب که هرکدام از این دادگاه ها صرفاً نسبت موضوعاتی خاص رسیدگی خواهد نمود که در آینده مطالبی را جهت آشنایی بیشتر شما با این دادگاه ها  شما خوانندگان محترم سایت ارائه خواهیم نمود.

شیوه طرح دعاوی کیفری در مراجع قضایی

جهت طرح دعاوی کیفری در مراجع دادگستری   باید ابتدا به دفاتر خدمات قضایی جهت طرح دعوا مراجعه نمایید. دعاوی کیفری نیز مانند دعاوی حقوقی پیچیدگی های خاص خود را دارد که سعی خواهیم نمود نکات لازم را در زمان طرح دعاوی کیفری به شما خوانندگان محترم سایت ارائه نماییم. در زمان طرح دعوای کیفری حتماً نسبت به تعیین موضوع دعوا دقت کافی را  نمایید ، بارها دیده شده مراجعه کنندگان محترم به  دادسرا ها به اشتباه اقدام به تعیین موضوع نموده و همین امر موجب شده زمان و هزینه  بسیاری را صرف نموده و به نتیجه مطلوب خود نرسیده باشند مانند اینکه برای شخصی که ملک آن ها را بدون اذن متصرف است به اشتباه بجای طرح دعوای تصرف عدوانی دعوای ممانعت از حق یا مزاحمت مطرح نموده که در آینده منجر به صدور قرار منع تعقیب برای متهم آن پرونده شده است.

در زمان طرح دعوای کیفری به این نکته توجه نمایید که تنها ادله ای که در دعوای شما موثر است را در شکواییه خواد مطرح نموده مانند اینکه اگر دعوای شما به کارشناسی نیاز دارد تقاضای ارجاع امر به کارشناسی را نمایید یا در زمان استناد به شهادت شهود از حضور شهود خود در دادسرا اطمینان کافی را حاصل نمایید . نکته دیگر که باید به آن توجه نمایید شرح شکواییه است که باید به گونه ای نوشته شود که زماینکه توسط قاضی خوانده می شود باعث فهم او نسبت به موضوع شود نه موجب شک و تردید وی.

بعد از ارائه شکواییه خود به دفاتر خدمات قضایی یک هفته الی چهارده روز بعد ابلاغیه ای از دادسرا به سامانه ثنا شما ارسال خواهد شد که به آن اصل دستور قضایی گفته می شود بعد از دریافت اصل دستور قضایی از سامانه ثنا خود جهت ادا توضیحات به کلانتری محل وقوع جرم رفته و اظهارات خود را در کلانتری نوشته و شهود خود را جهت ادا شهادت به کلانتری برده بعد از تکمیل پرونده در مرجع انتظامی در بسیاری از موارد پرونده شما به شورای حل اختلاف جهت صلح و سازش ارجاع خواهد شد  در صورت عدم حصول سازش شورا پرونده شما را به دادسرا جهت ادامه تحقیقات ارسال خواهد نمود در صورتی که بازپرس در دادسرا متهم پرونده شما را مجرم تشخیص داد اقدام به صدور قرار جلب دادرسی به خواهد نمود و پرونده جهت صدور حکم به دادگاه کیفری ارجاع خواهد شد.

در زمان طرح دعاوی کیفری حتماً یا یک وکیل دادگستری مشورت نمایید تا با اطلاعاتی که به شما می دهد از اطاله وقت و صرف هزینه برای شما جلوگیری نموده و راهکاری درست را به شما ارائه نماید تا شما به حق و حقوق مسلم خود دست یابید.    

Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب