وکیل باتجربه در کرج

موارد مهم در تنظیم متن قرارداد اجاره

1- طرفین و سمت آن ها

یکی از مهمترین مواردی که در زمان تنظیم اجاره نامه باید رعایت گردد ذکر مشخصات کامل موجر و مستاجر در اجاره نامه است در مواردی در محاکم دیده شده که موجر یا مستاجر به دلیل نداشتن کد ملی طرف مقابل در زمان طرح دعوی در محاکم با مشکلات بسیاری مواجه شده اند بنابراین به یاد داشته باشید که حتما مشخصات کامل طرفین در زمان تنظیم اجاره نامه قید گردد به خصوص کد ملی و نشانی طرفین . نکته دیگری که در زمان انعقاد اجاره نامه توسط مستاجر باید مورد توجه قرار گیرد رویت سند مالکیت موجر توسط مساتجر است که حتما مورد اجاره در مالکیت موجر باشد ، اگر شخصی مالکیت منافع ملکی را دارد و قصد انتقال آن را به شما دارد حتماً اجاره نامه وی و اینکه او حق انتقال منافع مورد اجاره را دارد مورد توجه قرار گیرد.  

2-مورد اجاره و نوع استفاده از آن

محل مورد اجاره و ملحقات آن از جمله تلفن، پارکینگ و انباری قید شود. در زمان اجاره بخصوص اجاره واحدهای تجاری به این امر توجه گردد که جهت استفاده مستاجر در اجاره نامه قید گردد در محاکم دادگستری دیده شده است که  برخی مستأجرین  مورد اجاره را در جهتی که به ضرر واحد تجاری یا واحد مسکونی است مورد استفاده قرار می دهند و موجبات ضرر و زیان موجر را فراهم می آورند ، در صورت ذکر نوع استفاده از مورد اجاره در اجاره نامه در آینده این اجازه را به موجر می دهد که اگر مستأجر غیر از مورد ذکر شده در اجاره نامه مورد اجاره را مورد استفاده قرار دهد موجر بتواند حکم تخلیه ملک خویش را از محاکم دادگستری اخذ کند.

۳ - مدت اجاره و مال الاجاره

در اجاره نامه حتما زمان شروع استفاده توسط مستأجر و زمان انقضاء مدت اجاره قید گردد در صورت عدم تعیین مدت در اجاره نامه عقد اجاره باطل خواهد بود و در صورت عدم ذکر انقضاء مدت اجاره امکان صدور دستور تخلیه میسر نخواهد بود.  

4- ضمانت اجرای تخلف از قرارداد

تخلف از شروط مندرج در اجاره نامه باعث ایجاد حق فسخ برای موجر خواهد شد اما با توجه به زمان بر بودن طرح دعوی تنفیذ فسخ اجاره نامه بهتر است در اجاره نامه شرط گردد که تخلف از هر کدام از شروط مندرج در اجاره نامه توسط مستأجر موجب ایجاد وجه التزام گردد (یعنی مستأجر در صورت تخلف از شروط مندرج در اجاره نامه باید مبلغی را به موجر پرداخت نماید) در حال حاضر با توجه به تعداد بالای پرونده ها در محاکم دادگستری و تعیین وقت طولانی جهت رسیدگی بهترین روش جهت جلوگیری از اضرار موجر تعیین وجه التزام در اجاره نامه می باشد.

ویژگی قراردادهای اجاره مشمول قانون سال 76

کلیه اماکن اعم از مسکونی ، خوابگاه های دانشجویی و ساختمان های دولتی ، و اماکن تجاری که با قرارداد رسمی یا عادی منعقد می شود که پس از مهر ماه سال 1376 اجاره داده می شود مشمول قانون روابط موجر و مستأجر سال 1376 خواهد بود از جمله تغییرات اساسی که این قانون با قانون روابط موجر و مستأجر سال 1356 نمود امکان اخذ دستور تخلیه توسط موجر می باشد که قبل از تصویب این قانون چنین نهادی وجود نداشت. می توان گفت قانون گذار با تصویب این قانون قصد داشت در قراردادهای اجاره بیشتر طرف موجر را داشته باشد و امکان تخلیه ملک را برای او سهل تر نماید.

شرایط قراردادهای عادی مشمول قانون سال ۷۶

1-مدت اجاره در آن قید شده باشد.
۲– در دو نسخه تنظیم شده باشد.
۳ به امضای موجر، مستاجر و دو نفر شاهد رسیده باشد.

تعمیرات و هزینه های مورد اجاره در قانون سال 76

هزینه تعمیرات و کلیه مخارجی که جهت انتفاع از عین مستأجره لازم است مطابق با ماده 456 قانون مدنی بر عهده مالک  است مگر در صورتی که شرط خلافی در اجاره نامه توسط طرفین مقرر شده باشد یا عرف و عادت بر خلاف ماده 456 قانون مدنی باشد.

موجر در مدت اجاره نمی تواند اقدام به تعمیرات غیر ضروری مورد اجاره نماید یا تغییراتی دهد که امکان انتفاع از مورد اجاره سلب گردد.

مهمترین نکات در زمان تنظیم اجاره نامه

صاحب املاک جهت اینکه در صورت بروز اختلاف بتوانند به راحتی اقدام به تخلیه ملک خود بنمایند  باید به نکات ذیل دقت نمایند تا در صورت انقضاء اجاره نامه بتوانند در صورت استنکاف مستاجر از تخلیه ملک اقدام به اخذ دستور تخلیه نموده و ظرف مهلت 14 روز ملک خود را تحویل گرفته در صورت عدم رعایت نکات ذیل جهت تخلیه ملک با مشکلات فراوانی می توانند اقدام به اخذ حکم تخلیه نمایند و باید راه طولانی محاکم دادگستری را طی نمایند.

  • اقدام به انعقاد قرارداد اجاره با مستاجر
  • امضا دو شاهد در اجاره نامه
  • گذاشتن مدت برای عقد اجاره
Share on telegram
Telegram
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب